Type in the content of your new page here.
Vasikan ensimmäinen juoma on ternimaito, jonka se saa 4 tunnin kuluessa syntymästään. Jatkossa 4 kertaa päivässä 2 litraa kerralla viiden päivän ajan tuttiämpäristä n. 39 asteen lämpöisenä. 10 päivään asti vasikka juo emänsä maitoa, jonka jälkeen sitä aloitetaan hiljalleen totuttamaan juomarehuun (puoliksi maitoa ja toinen puoli juoma-ainetta). 14 vrk vanhana vasikka siirretään kokonaan juomarehulle, jota se saa 3 litran annoksina neljä kertaa päivässä. Vanhetessaan juotto kerrat vähennetään kahteen.
2.vrk:n ikäisenä vasikalla laitetaan syötäväksi pehmyttä, lehtevää kuivaa heinää, pikku-mullinherkkua ripaus, jotta se oppisi syömään. Jatkossa pikku-mullin herkku vapaasti saatavilla. Puhdasta haaleaa vettä jatkuvasti tarjolla. Säilörehuun vasikkaa voi alkaa totuttaa n. viikon vanhana vähitellen ensin kourallinen kerrallaan. Vasikan rehut on vaihdettava tuoreisiin päivittäin, ettei ne pääse pilaantumaan ja vasikka sairastumaan. Vasikan vanhetessa siirrytään tavalliseen mulli-herkkuun, jauhoon ja kivennäisiin.
Vasikan juotto jatkuu 2-2,5 kuukauteen saakka, jolloin ne vierotetaan. Vierotus vaiheessa ne syövät väkirehua ja karkeaarehua useita kiloja päivässä.
Synnyttyään vasikka siirretään emän nuoltavaksi ja sen jälkeen omaan hyvin kuivitettuun vedottomaan yksilökarsinaan. Talvella voi vasikalla käyttää lämpölamppua tai säteiliää karsinan yllä, jos on kylmä. Juottorehulle siirryttäessä vasikka siirretään kuivitettuun ryhmäkarsinaan toisten seuraan. Ryhmäkarsinassa vasikka on puoleen vuoteen saakka. Sen jälkeen ne voidaan siirtään parteen tai annetaan olla karsinassa riippuu tilanteen mukaan.